1129(50) Lisa Jewell “Tada ji dingo”

Estimated read time 3 min read

Lisa Jewell “Tada ji dingo”

Mano komentarai: Tas keistas apsigavimas. Ilgą laiką galvojau, kad esu šią knygą skaičiusi, bet gi pasirodo ne. Panašūs viršeliai, panašūs pavadinimai. O kadangi, kad jau perku prenumeratą, noriu perskaityti bent vieną “Milžino” knygą, tai visada pirmiausiai tikrinu detektyvų skyrelį – tai knygos, kurias labai mėgstu, bet privengiu pirkti. Per greitai suskaitau, o po to pamirštu. Tai “Milžine” ją ir radau.

“Tada ji dingo” man pasirodė gana įdomi istorija. Dingsta paauglė. Per dešimt metų niekas neaptiko nė menkiausio pėdsako. Mamai labai sunku susitaikyti su netektimi, o ir šeima pabiro. Su vyriausia dukra nėra ryšio, su vyru išsiskyrė, sūnus irgi gyvena savo gyvenimą. Vieną dieną ji susipažįsta su vyru. Skaitytojai iš karto mato, kad neatsitiktinai, tad smalsu, kame gi čia reikalas. O dar paaiškėja, kad vyras turi dukrą, kuri labai panaši į dingusią merginą. Taigi, tokia intriga.

Dabar galvoju, kaip įvardinti, kas knygoje man nepatiko. Ji nėra super, kad bėgčiau ir visiems rekomenduočiau, nėra tokia, nuo kurios negalėjau atsitraukti, bet turi kažką tokio. Net nežinau, ką kritikuot. Na, gal mažokai intrigos buvo, nes jau paskutiniame trečdalyje atskleidžiama didžioji paslaptis. Tačiau vistiek lieka įdomu, kuo viskas baigsis. Mane gal kiek nustebino, kad vienas iš veikėjų, nesakysiu jis ar ji, pasirodė ne toks ir blogiukas, kokio buvo galima tikėtis. Na, o visa kita? Dar viena istorija apie psichopatus, kurie savo tikslo siekia eiliniams žmonėms nesuprantamais būdais.

OficialiaiANUOMET 
Penkiolikmetė Elė Mek buvo motinos auksinė mergaitė, tobula duktė. Ją mylėjo tėvai, bičiuliai ir mokytojai. Nuo idiliškų vasaros atostogų Elę teskyrė kelios dienos.
Bet tada ji dingo.
ŠIE LAIKAI
Laura Mek stengiasi iš naujo kurti savo gyvenimą. Prieš dešimt metų prapuolė duktė, prieš septynerius nutrūko jos santuoka. Netikėtai kavinėje ji sutinka žavų vyriškį. O pažintis su Floido dukterimi Aguona visiškai atima žadą — mergaitė kaip du vandens lašai panaši į Elę.
Ir dabar Laurą vėl apninka neatsakyti klausimai. Kur Elė pradingo? Ar tikrai pabėgo iš namų, o gal jos dingimą lėmė baisesnė priežastis? Kas išties yra Floidas? Ir kodėl jo duktė iš pažiūros taip primena Lauros prapuolusią mergaitę?DINGUSI PAAUGLĖ. UŽMARŠTIN NUGRIMZDUSI PASLAPTIS.

PSL: 304; Knyga elektroninė. Perskaityta: 2020 03 29

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

+ There are no comments

Add yours