1126(47) Nova Lee Maier “Gimdyvės padėjėja”

Estimated read time 3 min read

Nova Lee Maier “Gimdyvės padėjėja”

Mano komentarai: Apie šią knygą matau labai daug gerų atsiliepimų. Ir iš tiesų tai yra puiki savaitgalio istorija. Ji pasakoja apie psichopatę, kankinančią šeimą. Ir jei atvirai, tai panagrinėjus knygas “iš psichopatų serijos”, ši nėra stipriausia. Manau, kad “Kartais aš meluoju” arba “Aš, Džeinė” buvo kiek įtaigesnės. Dar mane stebino kitų žmonių atsiliepimai, kad jie jautė įtampą ir bijojo skaityti. Hm… Na ne. Tai tiesiog nesudėtinga knyga, kurios stiprioji pusė ta, kad ji tikrai motyvuoja kuo greičiau sužinoti, kuo viskas baigsis.

Man buvo visai įdomu susipažinti su Nyderlandų sveikatos sistema. Pasirodo, ten yra toks darbas kaip gimdyvės padėjėjas (tikiu, kad nebūtinai tai yra moteris). Jei pagimdžiusiai moteriai sunku, tai vieną savaitę ji gauna pagalbą. Padėjėjas padeda namuose, su vaiko priežiūra ir apskritai naują mamą įveda į ritmą. Taip pat pirmas savaites namuose lankosi ir akušerės, vėliau ir kiti specialistai. Smagu, nes pas mus, kiek žinau, susiprasti kaip ir kas padeda tik knygelės ir internetas. Henekena – gimdyvės padėjėja. Tik netikra. Ji įsitrina į šeimą ir tyliai juos terorizuoja. Na pvz., įtrina pientraukio antgalius druska, vilioja gimdyvės vyrą, skiedžia pieną vandeniu, į gyvūnų vandenį įpila antfirzo. Ir čia tik kelios smulkmenos, kurias galiu išduoti per daug nespoilindama. Tikslai gi jos yra didingesni, nors pabaiga man pasirodė nelabai įtikinama.

Taip, ši knyga nepasižymi stipriais charakteriais. Taip pat nėra įtampos, kurios čia labai norėtųsi. Na, kad širdis spurdėtų. Sunku pamilti bent vieną veikėją. O juk būtų gerai pajausti šilumą skriaudžiamajai arba simpatiją blogiukei. Tačiau, nepaisant trūkumu, aš esu patenkinta šia knyga, nes sugebėjo mane sudominti, aš apie ją vis dar galvoju ir nemanau, kad dar po kelių knygų būsiu pamiršusi siužetą. Beje, soc. erdvėje skaitydama kaip viena influenserė pliekiasi su savo vaiko aukle, galvoju, kad knygos istorija nėra jau tokia tolima realybei.

OficialiaiPažeidžiamumas, valios jėga ir troškimas naikinti susipina tamsiame bauginančiame trileryje. Po nėštumo komplikacijų ir sunkaus gimdymo Didi įkalinta lovoje. Kūdikis sveikas ir mielas, bet jaunajai mamai reikia ne tik vyro pagalbos. Didžiausiu ramsčiu jai turėtų tapti gimdyvės padėjėja. Tačiau poros namuose pasirodžiusi Henekena, regis, turi kitokių planų. Ji žino, kokia pažeidžiama gali būti ką tik kūdikio susilaukusi moteris, ir ketina tuo pasinaudoti. Tikrąsias gimdyvės padėjėjos užmačias gali perprasti tik Roterdamo policijos pareigūnė Mirijam. Ji sunkiai išgyvena brolio netektį ir įtaria, jog dėl jo mirties kalta gražioji našlė – ta pati Henekena, įsigudrinusi tapti nepakeičiama Didi namuose. Pasiraususi po Henekenos praeitį, Mirijam įsitikina susidūrusi su pavojinga priešininke

PSL: 320; Leidyklos dovana. Perskaityta: 2020 03 22

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

+ There are no comments

Add yours