1116(37) Liudas Dapkus “Žuvis, kuri supainiojo duris”

Estimated read time 2 min read

Liudas Dapkus “Žuvis, kuri supainiojo duris”

Mano komentarai: Kartais aš pabandau kažką sau nebūdingo. Juk neretai sakau, kad man patinka visokios knygos. Detektyvai, romanai, fantastika, distopijos, modernus belekas 🙂 Kodėl negalėtų kelionių knyga? Tiesa, aš vis dar nesusidraugauju su trumpomis istorijomis. Bet kartais net ir jos pasiteisina. Tad taip ir atsirado žuvis mano rankose.

Ir nesijaučiu pataikiusi. Pagirsiu leidimą. Man laaaaabai patinka puskiečiai viršeliai. Malonu tokią knygą laikyti rankose. Graži dovana būtų. Ir pats viršelis taip pat labai traukia akį. Autorius sako, kad tai nėra įprasta kelionių knyga. Nebus jokių patarimų ar nuoseklumo. Iš tiesų, knygoje istorijos suskirstytos pagal šalis, o šios pagal abecėlę. Aš iš pradžių skaičiau iš eilės. Po to rinkausi tas šalis, kurios mane įdomiausios. Tačiau nors istorijos geros, mes keliaudami irgi kartais mėgstam kažką tokio parašyti, bet nesusidomėjau. Atrodo, kad į knygą sudėtas autoriaus instagramo profilis. O isntagramas yra jėga, tik kam jį dėti į knygą?

Na, bet nespręskit pagal mane. Aš tikiu, kad savo skaitytoją žuvis ras. Yra čia ir įdomių pamąstymų, ir linksmų nutikimų, ir krypčių, apie kurias verta pasvajoti.

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Tai – pasakojimai iš rojumi vadinamų salų ir kruvinų karo žemių. Įvykiai padangėse ir urvuose, tviskančiuose rūmuose ir purvinose žeminėse. Susitikimai su keistuoliais ir genijais, skurdžiais ir milijonieriais. Akistatos su pasauliu ir pačiu savimi. Trumpos istorijos, tarytum minčių žemuogės, suvertos ant gyvenimo smilgos. Prisirpusios uogos, kurias vieną po kitos traukiau iš kibių žolės pirštukų. Lyg tos pačios rūšies, bet nepanašios viena į kitą, nesvarbu, kad sunokusios toje pačioje pievoje. Šitos istorijos nutiko įvairiais laikais, kai kurios netgi labai seniai, nors rašant atrodo, lyg viskas būtų buvę aną mėnesį, – turiu tokią savybę įsiminti žmones, detales ir pojūčius, lydėjusius tuos įvykius. Knygoje jos rikiuojasi ne chronologijos, o abėcėlės principu. Nuo Afganistano iki Zimbabvės.

PSL: 416; knygą dovanojo leidykla. Perskaityta: 2020 02 28

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours