1106(27) Terry Hayes “Aš esu Piligrimas”

Estimated read time 3 min read

Terry Hayes “Aš esu Piligrimas”

Mano mintys: Trumpas nukrypimas nuo konkrečios knygos. Noriu skaitančių žmonių paklausti, ar jūs irgi nejaukiai jaučiatės dėl to, kad skaitote? Žmogus paklausia ar daug skaitau – pasakau. Tada sulaukiu labai keistos reakcijos ir net būnu apmėtoma replikomis “mes tai turim gyvenimą” ir pan. Kai kurios moterys slepia amžių, o man natūraliai norisi pameluoti apie knygų skaitymą :D.

Grįžkime prie temos. Šiais metais išsikėliau iššūkį per mėnesį perskaityti bent vieną knygą, kuri lentynoje guli ilgiau nei metus. „Aš esu Piligrimas“ kaip tik tokia. Iš chaotiškos anotacijos nelabai net ir žinojau ko tikėtis. Gavau puikų – net labai – šnipų romaną. Jei jums patinka Frederick Forsyth knygos, tai rasite labai daug panašumų tiek temose, tiek detaliame rašymo stiliuje.

Iš pradžių skaityti buvo sunkoka. Pamesdavau mintį, ar čia kalba apie dabartį, ar apie ateitį ir kuo visi tie įvykiai siejasi? Ir rašymo stilius kažkoks nepagaulus, o gal vertimo bėdos? Tačiau kai jau įsibėgėjau ir pagavau pačią istorijos esmę, pasidarė neapsakomai įdomu. Viena istorijos dalis pasakoja apie arabą, kuris sumanė užkrėsti JAV raupais ir ne vienerius metus nuosekliai vykdė šį planą (susintetinti tokį užkratą, kurio neveiktų vakcina, rasti būdų išplatinti ir t.t.). Kita dalis apie slaptąjį agentą, kuris turėdamas labai menkutį informacijos kiekį (teroristas kartą skambino į taksofono būdelę Turkijoje – viskas) turi surasti ir sustabdyti nusikaltėlį. Detalių labai daug. Vietomis primena CSI serialą, vietomis gerą detektyvą, vietomis šaudo-gaudo filmą. Mielai paskaityčiau dar kažką panašaus.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Beatodairiškos lenktynės su laiku… ir nepermaldaujamas priešas. Bevardė jauna moteris, nužudyta apšiurusiame viešbutyje; ją identifikuojantys bruožai ištrinti rūgštimi. Tėvas, kuriam kaitros svilinamoje Saudo Arabijos aikštėje per viešą egzekuciją nukirsta galva. Siras, liūdnai pagarsėjęs biotechnologijų specialistas, kuris Damasko sąvartyne rastas be akių ir negyvas. Žmonių palaikai, Afganistane smilkstantys ant nuošalaus kalno šlaito. Nepriekaištingas planas įvykdyti siaubingą nusikaltimą prieš žmoniją. Visa tai tarpusavyje susiję ir jungia bendras kelias, kurį gali įveikti vienintelis žmogus. Jis yra Piligrimas.

PSL: 554; knyga pirkta. Perskaityta: 2020 01 22

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

#reklama

+ There are no comments

Add yours