1098(19) Stuart MacBride “Gęstanti šviesa”

Estimated read time 2 min read

Stuart MacBride “Gęstanti šviesa”

Mano komentarai: Antras serijos apie Loganą Makrėjų detektyvas. Ir pastarasis, nepasakyčiau, kad geresnis. Nors vertimas kiek kokybiškesnis. Pastarasis man patiko, nes, bent jau knygos pradžioje, visokie padugnių keiksmažodžiai nebuvo sušvelninti. Kartais erzina tos politkorektiškos knygos :).

Žinote, ką man labiausiai priminė aplinka? Frosto detektyvus, kuriuos, beje išleido ta pati leidykla. Mat čia, kaip ir pas Frostą, daug mažų siužeto linijų, šalutiniai nusikaltimai išsprendžiami benarpliojant pagrindinį. Yra analogiškų Frostui nevalų (ne pagrindinis veikėjas), panaši betvarkė nuovadoje ir kažkas bendro tarp pagrindinių vadovų.

Skaitydama buvau tikra, kad man detektyvas patinka, bet dabar, kuomet po jo rikiuojasi bent kelios kitos knygos, suprantu, kad baigiu pamiršti detales. Tuo tarpu daug seniau skaitytos istorijos vis dar įsirėžę į mintis. Net pirmoji serijos dalis labiau įsiminė. Vidutinis ir tiek.

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Škotijos miesto Aberdyno raudonųjų žibintų kvartale aptinkamas nuogai išrengtos, mirtinai sumuštos prostitutės kūnas. Kriminalistui seržantui Loganui Makrėjui tai dar viena bloga blogos dienos pradžia. O juk savo eilės laukia lagamine atrasti išdarinėti labradorų veislės šuns palaikai, miesto tarybos narių grupinis seksas su nepilnamete, be žinios dingęs neištikimas vyras. Kasdienės niekuo neišsiskiriančio Škotijos miesto paprasto policininko problemos. Bet tai dar ne viskas! Dar reikėtų nepamiršti maniako, tvirtai užremiančio namų duris ir sudeginančio juos kartu su gyventojais. Be to, Makrėjaus atžvilgiu pradėtas vidinis tyrimas, o jo viršininkė iš visų jėgų bando pavaldinio nervų tvirtumą…

PSL: 408; knyga dovanota leidyklos; Perskaityta: 2020 01 03

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours