1077(103) Stephen King “Tas: pirma knyga”

Estimated read time 2 min read

Stephen King “Tas: pirma knyga”

Mano komentarai: vis galvojau, ar rašyti apie “Tas”, kai perskaitysiu abi dalis, ar aptarti po vieną. Juk tai vientisa istorija. Tačiau, kadangi tarp dalių įsiterpė dar dvi knygos, galvoju, kad tiesiog užfiksuosiu dėl eiliškumo, bet daug nesiplėsiu.

Po filmo “Tas” vėl ant bangos, kažkaip susigundžiau ir aš. Tik manęs neįtraukia. Tikėjausi aš kažko baisaus, žinot, kuomet bijai vienas namie būti ir šokinėji nuo nepažįstamų garsų. Bet čia to nerandu. Nežinau, gal pasenau, gal per daug visokių skandinaviškų detektyvų prisiskaičiau, kad klounas mane baugintų, gal stilius per daug nuobodus ir ištemptas siužetas… Nors, aišku gi, kad knyga, tai labiau apie žmonių vidines baimes ir vaikystės traumų pasekmes tolimesniame gyvenime.

Mano santykis su Kingu keistas. Paauglystėje jį skaičiau daug ir patiko. Bet pastarąjį dešimtmetį vis kažką paimu, bet neįtraukia. Paskutinė tikrai gera buvo “Dvikova”. Nes postapokaliptinė ir primena Cronin “Perėją”.

Tai va, dabar pradėjau antrą “Tas” dalį ir nujaučiu, kad šiek tiek ištiks neskaitadieniai.

Mano įvertinimas: 1/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

OficialiaiDaugiau nei prieš ketvirtį amžiaus nedideliame Amerikos miestelyje Deryje septynetas vaikų susiduria su paslaptingu antgamtiniu demonu, kurio neįmanoma netgi įvardyti: TAS vilioja, gąsdina ir žudo, nuolat keisdamas savo pavidalą. Būreliui paauglių pavyksta monstrą sutramdyti… bet tik laikinai. Po dvidešimt septynerių metų TAS vėl įsisiautėja.

PSL: 336; knygą iš bibliotekos; Perskaityta: 2019 10 18

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours