1073(99) Alex North “Šnabždėtojas”

Estimated read time 3 min read

Alex North “Šnabždėtojas”

Mano komentarai: kas būna, kai prisiklausai draugų blogerių? Pradedi galvoti, kad tavo rankose labai baisi knyga. Na, ne ta prasme, kad bloga, o ta, kad bijosiu viena namie būti. Galvoju, kad oi, gi reikia skaityti greičiau, kol vyras į komandiruotę neišvažiavo, nes po to šokinėsiu nuo kiekvieno garso. Tai jau, pagalvojau perskaičiusi.

Ši knyga yra detektyvinis trileris, kuomet grobiami vaikai ir reikia šiuos surasti. Kaip dabar ir madinga, pasakojama tiek iš policininkų pusės, tiek ir iš kokių nors kitų veikėjų, šiuo atveju naujakurių tėvo bei sūnaus. Matau, kad tikrai buvo pastangų sukurti šiurpią atmosferą. Ir namas girgžda, o viso miestelio vaikai jo bijo. Ir berniukas kalba su nematomais draugais bei mirusiais žmonėmis. Spėju, kad filme viskas atrodytų baisiau. Na, kaip filme “The Sixth Sense”. I see dead people… Jei dar garso takelis keliantis įtampą…

Tačiau, nors mano vaizduotė labai laki, bet baugu nebuvo. Šnabždėjimo linija buvo daug žadanti, bet visiškai neišvystyta ir net pasirodė tarsi šalutinė. Daug šiurpesnės man atrodo kad ir Kepler knygos :). Bet negalvokit, kad man “Šnabždėtojas” nepatiko. Lūkesčiai nuotaikai gal ir nebuvo pateisinti, bet pati istorija visai gera. Charakteriai įdomūs, blogiečio motyvai gana logiški. Gal keistai skamba, bet būna knygose žudo pjauna tik todėl, dėl ko kitas žmogus daugų daugiausiai nusikeiktų.

Kažkaip vis pagalvoju, gal reikia susigundyti ir paskaityti Kingo “Tas”? Ne naujausią leidimą, aišku, nes nebaisiai norisi remti plėšikavimą (čia apie kainą). Nujaučiu, kad gal panašios šios knygos?

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

OficialiaiNetikėtai mirus mylimai žmonai, Tomas lieka vienas auginti mažametį sūnų Džeiką. Siekdami sustiprinti tarpusavio ryšį ir pradėti gyvenimą iš naujo, jie persikrausto į namą Federbanke. Persikėlus paaiškėja, kad miesto praeityje glūdi šiurpūs nusikaltimai, apie kuriuos nepriimta garsiai kalbėti. Prieš dvidešimt metų čia buvo pagrobti ir nužudyti penki berniukai. Visi jie – Šnabždėtojo aukos. Serijinis žudikas taip pramintas dėl to, kad, norėdamas susidraugauti su vaikais, tykiai prisėlindavo prie jų namų ir pašnibždomis nekaltai kviesdavo pažaisti. Galiausiai visi žaidimai baigėsi tragiškai. Nors nusikaltėlis seniai suimtas, mįslingomis aplinkybėmis dingsta dar vienas berniukas. Tos pačios detalės rodo, kad įvykiai tarpusavyje susiję – tėvai lyg pro miglą prisimena vaiko kambaryje girdėję šnabždesius… Policininkams Amandai ir Pitui kyla klausimas – galbūt Šnabždėtojas turi bendrininkų? Tuo tarpu Tomo sūnus Džeikas pradeda vis keisčiau elgtis – karštligiškai prašo tėvo užrakinti nakčiai duris, nes kitaip pasigirs tylus šnabždesys…

PSL: 384; knygą pirkau “Maximoje”; Perskaityta: 2019 10 06

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours