1071(97) Antanas Šileika “Laikinai jūsų”

Estimated read time 2 min read

Antanas Šileika “Laikinai jūsų”

Mano komentarai: Ėmiausi šios knygos tik dėl šnipų, paminėtų viršelyje. Šiaip, nors skaitau, bet sunkiai susidraugauju su lietuvių autoriais. Nemoku jį įvertinti, nes vis atrodo, reikia kažkaip kitaip nei užsienio rašytojus. Bet ar tikrai, kodėl kitaip? Gal nelyginkim ir žiūrėkim lygiai taip pat? Ir va tada sakau, kad istorija man buvo nuobodoka.

Kas tikrai patiko, tai nupieštas tarpukario Kaunas. Esu gyvenusi tame mieste. Esu nakvojusi “Metropolyje”, todėl gana nesunku įsivaizduoti, kur gi viskas vyksta. Ir įdomu girdėti tų pačių gatvių pavadinimus. Tai va, vizualinė pusė, nupieštas laikotarpis, apranga, maistas, tarpusavio ryšiai ir santykiai, man labai patiko. Retro stilius – jėga! Lengvai įsivaizdavau tą “amerikietę” su maža skrybėlaite ir perlų karoliais. Tačiau čia buvo tik fonas. O štai visa Adamonio istorija skaitėsi gana nuobodžiai, visiškai netraukdavo, knygą lengvai padėdavau į šalį ir sunkiai norėdavau vėl paimti. Trūko kažko kabinančio ir tiek. Intrigos? Aistros? Greičio?

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Lietuvai paskelbus nepriklausomybę, Justas Adamonis, buvęs caro armijos kontržvalgybos agentas, sugrįžta į laikinąją sostinę Kauną. Jis tikisi ramiai įsikurti ir imtis verslo, bet nugali įgimtas nuotykių troškimas, kovinga dvasia ir noras nedidukei jaunai savo šaliai padėti sustiprėti. Adamonis tampa Lietuvos karo kontržvalgybos viršininku ir atsiduria pačiame negailestingų politinių audrų verpete. Kaunas knibždėte knibžda užsienio šnipų, korupcijos, pavojingų operacijų, žmogiškųjų dramų, išdavysčių ir paslapčių, kurias slaptasis agentas gliaudytų lyg riešutus, jei ne viena silpnybė – enigmatiškoji antros eilės pusseserė Lilė, su vyru, buvusiu JAV diplomatu, netikėtai grįžusi iš Amerikos.

PSL: 304; knyga iš bibliotekos; Perskaityta: 2019 10 02

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours