1055(81) Rachel Abbott “Šunkelis”

Estimated read time 3 min read

Rachel Abbott “Šunkelis”

Mano komentarai: Ką gi. Grįžtu. Pirmą mėnesio knygą perskaičiau tik keturioliktą dieną. Atostogavau, keliavau, ir nei norėjau, nei turėjau galimybių (pvz., palapinėje jau būdavo per tamsu) skaityti. Bet skaityklę pasiėmiau ir taip po puslapį, po kelis, visgi perskaičiau “Šunkelį”.

Iš pradžių knyga man pasirodė labai keista. Anotacija rašo apie kažkokią partrenktą mergaitę, “Good Reads” sako, kad tai Tomo Daglaso antra knyga, o beskaitant rodėsi, kad ir ta mergaitė labai jau šalutinis veikėjas, ir Tomas toks tik atsitiktinis personažas. Na, vėliau pasirodė, kad mergaitė kur kas svarbesnė, bet Tomas taip ir liko antraeiliu.

Šiaip knyga tikrai įtraukianti ir savotiška. Man šiek tiek net priminė senuosius detektyvus (nors šiaip tikru detektyvu nevadinčiau). Na tuos, kuriuose yra ribotas ratas įtariamųjų ir viskas lėtokai vystosi. Čia gi veiksmas sukasi aplink Elę, kuri, iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad turi meilės romaną, kurį nori nutraukti, o meilužis – neaišku kas – terorizuoja. Elė rengia įkurtuvių vakarėlį, kuriame susirenka visi personažai. Ir jie tokie keisti. Sutuoktinis turi kažkokią paslaptį ir šnabžda su draugais. Draugai irgi kiekvienas su savo nukrypimais. Miestelyje partrenkiama mergaitė, policija prašo visų vėlyvą vakarą namie nebuvusių asmenų pateikti alibi ir aiškėja, kad kiekvienas personažas dėl tam tikrų priežasčių nenori to padaryti. Taigi, kaip suprantate viskas labai sunarpliota, dialoguose dažniausiai neatskleidžiama su kuo šneka vienas ar kitas žmogus ir po to bandoma supainioti, kad viskas ne taip, kaip atrodo. Nors nepasakyčiau, kad autorė pasiekė intrigos kėlimo aukštumas, mat per daug išduodavo ir visgi neretai išeidavo nuspėti, kas yra kas.

Taigi, lyg ir nebloga atostogų knyga, nors yra kur tobulėti. Ir išvadas galima pasidaryti: nutylėjimai šeimoje dar niekada neprivedė prie gero.

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Kai jaunutė Ebė Kembel partrenkiama šunkelyje ir paliekama ten mirti, per Litl Melhamo kaimelį nuvilnijusi sukrėtimo banga išjudina įvykius, kurie gali atskleisti ilgai saugotas paslaptis. Elė Sonders baiminasi, kad išaiškėjus tiesai apie tos nakties įvykius iškils grėsmė jos santuokai ir vaikų saugumui — ji bet kokia kaina privalo apsaugoti šeimą. Elė ne vienintelė, turinti ką slėpti. Tiek ji, tiek jos sesuo Leo tiki, kad vaikystėje patirtas skausmas liko praeityje, bet Leo leidžiasi į tiesos paieškas ir atskleidžia daugybę metų slėptą siaubingą tiesą. Elės naujasis kaimynas, buvęs detektyvas Tomas Daglasas, atkeliavo į Litl Melhamą ieškodamas ramybės, tačiau nejučia yra įpainiojamas į melų pinkles, mat jo nuojauta kužda, kad jaunosios Ebės nelaimė nėra vien nelaimingas atsitikimas. Dėmesį prikaustančiame romane pasakojama apie taikią Anglijos kaimo vietovę, kurioje kruopščiai nukarpytos gyvatvorės, uždaros prabangių svetainių durys ir nebylūs pokalbiai slepia baisią tiesą.

PSL: 448; knyga elektroninė; Perskaityta: 2019 08 14

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours