1035(61) Samuel Bjørk “Pelėda medžioja naktį”

Estimated read time 2 min read

Samuel Bjørk “Pelėda medžioja naktį”

Mano komentarai: Stipri knyga Nesbo stiliaus gerbėjams. Taip vienu sakiniu galėčiau apibūdinti šią knygą. Na, o jei reikia daugiau sakinių, tai sakau, kad nusikaltimai gana originalūs (na kur jūs matėt pelėda persirengiantį žudiką?), o tyrėjų charakteriams skirta gana daug vietos. Veikia gi tas pats 10 metų išsiskyręs, bet eks žmoną dar mylintis storulis Munkas ir nuolat nusižudyti svajojanti, nuo alkoholio ir vaistų priklausoma Mia. “Pelėda medžioja naktį” yra antra serijos dalis. Paprastai aš, jei jau esu apkalbėjusi kažką iš serijos, daugiau nebesiplečiu. Veikėjai aptarti, lieka tik įvertinti kiek įspūdį paliko siužetas.

Jei lyginčiau su pirma dalimi, tai šioje nusikaltimų pobūdis ir intriga kaustė labiau. Įdomesnė pasirodė ir atomazga. Tačiau tuo pačiu erzino ir Mia su Munku. Knygoje pasitaikė labai daug dialogų, kuomet jiems kažkas sakoma, bet šie vis bando susikaupti, perklausia po kelis kartus, negirdi pašnekovo. Žinoma, nieko keisto, tai nemigos, alkoholio ir vaistų pasekmė, tačiau skaityti tokias vietas nervina :).

O šiaip, vertinu labai gerai. Nenustebinsiu gi pasakydama, kad esu žanro gerbėja ir kol kas autorius įsirašo į mėgstamiausių penketuką. Laukiu daugiau.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Miške, plunksnų pataluose tarp pentagramos forma sustatytų žvakių randama negyva paauglė, prieš tris mėnesius dingusi iš našlaičių namų. Detektyvė Mia Kriuger iš karto įtaria ritualinę žmogžudystę. Tačiau vis dar kamuojama minčių apie savižudybę ji vargiai gali susitelkti tyrimui.
Dėl įkalčių trūkumo tyrimas nejuda iš vietos. Lyg iš niekur atsiradęs paslaptingasis kompiuterių genijus įneša dar daugiau sumaišties. Jo parodytame vaizdo įraše – prieš mirtį nufilmuota mergina, o šešėly išnyra mirties paukščio – pelėdos – siluetas…
Ar pavyks detektyvei Miai Kriuger įveikti vidinius demonus ir susikaupti tyrimui? Kas ta paslaptinga figūra, matoma šešėlyje? Ar jie suspės viską išnarplioti, kol pelėda nepasirinko naujos aukos?

PSL: 432; Knyga elektroninė iš “Milžino”; Perskaityta: 2019 06 19

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours