1023(49) Caroline Mitchell “Liudininkė”

Estimated read time 3 min read

Caroline Mitchell “Liudininkė”

Mano komentarai: Šią knygą aš pastebėjau, kai tik išleido, patraukė viršelis, bet kažkaip į rankas ilgai nepateko ir pamiršau. Kol vėl akis nepakibo. Ir perskaičiusi galvojo, kad ohoho, kaip aš čia negirdėjau gausybės liaupsinančių atsiliepimų? Juk tokios knygos kaip Haynes “Į tamsiausią kampą” ar Paris “Anapus uždarų durų” buvo gana ilgai linksniuojamos, o ši yra itin panašios tematikos ir įtampos.

Rebeka susipažįsta su vyru, kuris yra tobulas. Jokio trūkumo. Kažkas nuostabaus. Tačiau vos tik miršta Rebekos mama, tobulasis Solomonas įsikrausto į namus bei gyvenimą ir viskas pasikeičia. Vaidinti tobulo nebereikia. Jis pradeda užvaldyti Rebeką. Atima pinigus, muša, seka, įrašinėja pokalbius ir užbėga už akių bet kokiam pabėgimui į moterų prieglaudas ar pan. Rebeka išsilaisvina tik tada, kai Solomonas pasodinamas į kalėjimą už jos kolegos nužudymą. Tokia tad istorija papasakota ir anotacijoje, bet detales vistiek buvo labai įdomu skaityti. Autorė tikrai gebėjo sukelti įtampą ir parodyti baimę. Kita istorijos dalis prasideda po 10 metų, kuomet smurtautojas išleidžiamas iš kalėjimo ir dega noru atkeršyti. Jis sugalvoja gudrų planą ir ima terorizuoti Rebeką siųsdamas jai žinutes su artimo žmogaus vardu, prieš kurį ketinama padaryti nusikaltimą. Ir tokių bus 10. Tad ir vėl susiduriame su įtampa, slapukavimu nuo šeimos, mažos bendruomenės skilimu.

Kaip gyvena siaubo apimtas žmogus, kuomet kiekvienam jo artimajam gresia pavojus? Nelabai linksmai. O baigiasi viskas tikrai netikėtai. Tiesa, net kelis kartus man buvo šmėstelėjusi ta teisinga mintis,  bet vis ją nuvydavau.

Tad štai, jei jums patiko atsiliepimo pradžioje minėtos knygos, tai nematau priežasčių, kodėl ši galėtų nuvilti. Aš labai godžiai skaičiau.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

OficialiaiNuo smurtaujančio sužadėtinio Rebeka išsilaisvino tik priėmusi drąsų sprendimą. Solomono akimis tai buvo pati baisiausia išdavystė. Praėjo dešimt metų po to, kai Rebekos liudijimas pasiuntė Solomoną už grotų. Košmarai spėjo atsitraukti, įtampa nuslūgo: per tiek laiko ji iš naujo susikūrė gyvenimą, stengdamasi pamiršti praeitį. Tačiau vieną dieną jos miegamajame suskamba telefonas — tačiau tai ne jos telefonas. Jos namuose apsilankęs Solomonas praneša jai labai paprastą dalyką: Rebekai teks stebėti po nusikaltimą už kiekvienus jo kalėjime praleistus metus. O kas baisiausia, aukas turės išsirinkti ji pati.

PSL: 352; Knyga elektroninė; Perskaityta: 2019 05 22

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours