1019(45) Jojo Moyes “Vis dar aš”

Estimated read time 4 min read

Jojo Moyes “Vis dar aš”

Mano komentarai: kai norisi romantikos, bet ne tos juokingos, kokia būna pas Kinsell’ą ir ne tos seilėtos, kokia neretai pasitaiko pas daugelį, tai Jojo Moyes gana neblogas pasirinkimas. Pasaulį ji pravirkdė su knyga “Aš prieš tave”. Nubraukiau ašarą ir aš. Po to dar erzinau kelias drauges, kurios prisiklausę gandų, kaip visi bliauna, sakė, kad jau aš tai niekada! Cha! Ir dar pamenu istoriją, kuomet sėdėjome viešbučio kavinėje Estijoje ir prie gretimo staliuko laiką leido lenkų porelė. Mergina skaitė “Aš prieš tave” ir iš puslapių skaičiaus matėsi, kad jau arti pabaigos. Tai negalėjau ramiai valgyt, vis paslapčiukais stalkinau kaip jai sekasi ir ar verks, dargi viešoje vietoje :). Tai servetėlių prireikė.

Antroji garsiosios knygos dalis “Po tavęs” manęs per daug nesužavėjo. Atrodė, kad norisi dar šiek tiek pasipelnyti iš pagrindinės istorijos sėkmės, tačiau nebuvo ir blogai. Tema – kaip išgyventi po artimo žmogaus netekties. Skaudu apie tai net galvoti. Perskaičiau, pagalvojau, kad gal nereikėjo to tęsinio, pasidžiaugiau, kad Luisai sekėsi neblogai ir tiek. Bet smalsumo vedama ir lengvos romantikos ieškodama aš nejučiomis atsiverčiau ir “Vis dar aš”.

Šioje istorijoje Luisa išvažiavusi dirbti į JAV, kur tapo turtingos damutės asistente, palaiko santykius per atstumą su vaikinu. Tad ir iš esmės ir gvildenamos nelaimingų turtuolių problemos bei santykių išlaikymas, kai ne abu partneriai tam skiria tiek pat dėmesio. Ši knyga man labiau patiko už antrą dalį, nes jau atrodė tarsi visai nutolusi nuo pirminės “Aš prieš tave” linijos ir ta praeitis nebeblaškė. Visai smagūs veikėjai, situacijos, kad ir tai, kaip skirtingai pora gali žiūrėti į reiškinius: pvz., kai vieniša kolegė paprašo kažką padėti, skolina knygas, deda laikus feisbukuose reikia nereikia, tai vaikinui atrodo, kad čia tik draugiškumo gestas, tuo tarpu moteris mato, kad ant jos vyro lipa kita. Arba jis netiki, kad nuolat bare sutinkamas vaikinas yra tik paprastas draugas, kai ji tikina, kad tie pasimatymai grynas atsitiktinumas. Spėkit, kuris iš jų situacijose buvo teisus?

Na ir moralas. Santykiuose ir darbuose gali būti daug kompromisų, tačiau su savimi jų sudaryti negali, nes niekada niekur nesijausi gerai, kol neatrasi savęs. Banalu, bet smagu kartais tai tiesiog perskaityti paprastoje knygoje.

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

OficialiaiLuisa Klark atvyksta į Niujorką pasiryžusi pradėti kitą gyvenimo etapą, įsitikinusi, kad gebės džiaugtis naujais nuotykiais ir palaikyti santykius su Semu, likusiu už kelių tūkstančių mylių. Dirbdama Leonardui Gopnikui ir Agnesei, gerokai jaunesnei jo žmonai, Lu atsiduria superturtingų žmonių pasaulyje. Iš naujų potyrių siekia išpešti kuo daugiau naudos, todėl stačia galva neria į darbą ir į gyvenimą Niujorke. Luisa įsisuka į Niujorko aukštuomenę ir užmezga pažintį su Džošu Rajanu, kuris tarsi vis primena jai praeitį. Neilgai trukus Lu suvokia, kad ima plėšytis tarp darbovietės Penktojoje aveniu ir lobių kupinos vintažinių drabužių parduotuvės, kur ji jaučiasi kaip namuose. Visgi ateina laikai, kai neišvengiamai tenka paklausti savęs: kas ta Luisa Klark? Ir kaip rasti drąsos klausytis širdies — kad ir kur toji vestų? Šmaikščiame, romantiškame, graudžiame romane „Vis dar aš“ Lu pagaliau suvokia, kas esanti, kuo jai lemta būti — kaip gyventi visavertį gyvenimą savo puikiame naujajame pasaulyje.

Gairės sau: KPS: 505  Ke 2019 05 14

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours