1016(42) Louise Doughty “Akligatvis”

Estimated read time 3 min read

Louise Doughty “Akligatvis”

Mano komentarai: Kuomet IG parodžiau, kad skaitau šią knygą, sulaukiau žinutės, jog ji neverta dėmesio ir visiškai nėra dėl ko tęsti. Hm. Na taip, knyga man nelabai patiko, bet buvo pakankamai intriguojanti, kad norėčiau sužinoti, kuo viskas baigsis. Ir įdomu, negi rimtai galima kitam žmogui pasakyti, verta skaityti, ar ne? Kai kas nors pamato Lenino raštus konteineryje, tai puola šaukti, kokia nepagarba knygoms, o jau kai skaitai šlamštuką, tai tada jau atseit neverta gaišti laiko 🙂

Anotacijoje minima, kad tai erotinis trileris. Hm, rimtai erotinis? Taip, buvo daug spontaniško sekso, bet ar keliomis eilutėmis nusakant, kad jie tai padarė sandėliuke, jau yra erotika? Tada visos knygos, kuriose kažkas gamina vakarienę yra kulinarinės.

Istoriją pasakojo moteris, kuri sėdi teisiamųjų suole. Kol kas neaišku, už ką ji ir jos bendrininkas yra teisiami. Po truputį atskleidžiama kaip rimtą darbą turinti moteris virš penkiasdešimt paniro į neištikimybę ir kur tai nuvedė. Įdomiausia dalis man buvo teismo procesas, gaila čia jo pasitaikė mažokai. Taip pat mane visada sudomina įvairūs nusikaltimo aukos motyvai nepranešti teisėsaugai apie įvykį. Leidžia geriau suprasti tokius nutikimus. O pati ta meilės ir nusikaltimo istorija gana nuobodi. Lyg ir turėjo būti pikantiška dėl jos pobūdžio, bet manęs nesudomino. Ar vertėjo skaityti? Jei atsakymas būtų “ne”, būčiau metusi po kokių 15 puslapių, bet knyga nebuvo įdomi, tik tiek, kad aš mėgstu skaityti. Beje, filmas, manau, turėtų išeiti gana neblogas.

Mano įvertinimas: 1/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Niūrus ir įtraukiantis erotinis trileris apie neištikimybę, seksą, apgavystes ir žmogžudystę. Pagrindinei „Akligatvio“ herojei Ivonai, įsipainiojusiai į aistringą romaną su žaviu nepažįstamuoju, pamažu iš rankų ima slysti viskas, ką ji ilgai kūrė: įspūdinga karjera, darni šeima ir išpuoselėti, pavydą keliantys namai. Meistriškai parašytas psichologinis trileris apie lemtingus pasirinkimus ir kainą, mokamą už savo klaidas. Neseniai 50-metį perkopusi Ivona Karmaikl visą gyvenimą sunkiai dirbo, kad turėtų gražius namus, saugią šeimą ir pagarbos vertą mokslinę karjerą. Viskas pasikeičia, kai ji užmezga aistringą romaną su žaviu nepažįstamuoju. Iš pradžių Ivona sėkmingai balansuoja tarp ankstesnio gyvenimo ir naujosios aistros, bet pasikliovusi meilužio patarimais, Ivona netrukus įtraukiama į grėsmingą įvykių sūkurį, grasinantį sugriauti kruopščiai kurtą gyvenimą.

Gairės sau: KPS: 368  Ke 2019 05 08

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours