1015(41) Andrius Tapinas “Prezidentas”

Estimated read time 3 min read

Andrius Tapinas “Prezidentas”

Mano komentarai: Ar gi ne puiki diena aptarti šią knygą? A? O ją pirkau knygų mugėje ir skaičiau gana ilgai. Nes tiesiog labai jau nesinori nerti į politiką ir jos nešvarumus. Taip, knyga išgalvota. Taip, visur akcentuojama, kad tai tėra grožinės literatūros kūrinys. Bet tuo pačiu ir taip, ją parašė žmogus, kuris murkdosi informacijoje ir tikiu, kad jo ausis pasiekia daugybė dalykų, kurie neišeina į “Laikykitės ten”, nes pvz., nėra įrodymų, ar už nugaros stovi per galingos jėgos. Kadangi mes jau turėjome ir nušalintą prezidentą, turime realiai okupuotą Krymą, tai viskas kas rašoma knygoje tikrai neskamba kaip fantazija, ir tikiu, kad taip galėtų būti.

Na, kaip ir skelbiama, tai yra trileris. Jo kulminacija yra prezidento rinkimai. Ir savaime suprantama į juos kišasi rusai, kurie nori prastumti savo kandidatą. Norinčių tapti prezidentais yra ne vienas. Tad rytų kaimynams teks pravalyti kelia saviškiui. O šis parinktas toks mūsų premjero, ubagų karaliaus ir pono “už lietuvą, vyrai!” mišinys. Vėliau į rinkimus įjungiamas ir labai inteligentiškas, protingas bei žavus kandidatas, kurį remia didelis verslas, o šį, galimam prezidentui nežinant – rusai. Jų idėja ta, kad kol visi žiūri į tą rėksnį ir telkiasi prieš jį, tyliai ir ramiai ant podiumo atsistos tvarkingas ponas ir kol visi susivoks, jau bus vėlu. Ar neprimena šios dienos rezultatų? Tokie personažai “blogiukų” pusėje, na, o apie “geruosius” nespoilinsiu, nes, kaip ir priklauso trileryje, jie patyrė daug įvairių nuotykių. Vieni buvo juokingi, kiti skaudūs.

Pabaiga įdomi ir netikėta, o vakar belaukiant rezultatų, apėmė deja vu. Skaitydama knygą netikėjau, kad tai įmanoma, bet kai ryte pamačiau, kad vieną kandidatą nuo kito skiria tik procentų dalys… Kaip ten sako… “Vis galimybės realios”. :D.

Knygos stipriosios pusės tos, kad A. Tapinas rašo tikrai smagiai. Man labai primena Boriso Akunino stilių. Tas pats, kur ir “Vilko valandoje” jau pažintas. Žinoma, anos knygos man patiko labiau, nes tiesiog temos įdomesnės. Knygos silpnosios pusės tos, kad nepalikta vietos interpretacijoms. Blogiukai šie, geriukai šitie. Net smulkūs kenkėjai iš karto atskleidžiami, o juk galėtų kelti kiek intrigos. Taip pat ir skaitinio laikinumas pakiš koją ateityje. Dabar aktualu, bet šiaip, kažin ar skaityčiau. Čia turbūt smagiausia buvo ieškoti prototipų ir sutapimų. Tačiau ką dar noriu pasakyt, tuoj antras turas. Balsuokit atsakingai. P.S. Labai geras viršelis!

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Visi įvykiai išgalvoti.
Visos galimybės realios.
Baigiasi dešimtmetį trukusi Lietuvos prezidento Ričardo Daubaro valdymo era. 2019 metais Lietuva turės naują prezidentą. Realiausias įpėdinis – jaunas, išsilavinęs ir populiarus politikas Rokas Oginskis, sėkmingai vedęs įtakingos Tėvynės ateities partijos lyderio dukrą. Į Daukanto aikštę dairosi ir ultrakairiųjų judėjimui vadovaujantis radikalas Kazimieras Liaudis. Lietuva nekantriai laukia jų dvikovos.
Tačiau yra tokių, kurie nelaukia.
Rusijos strateginės analizės institutas pradeda vykdyti planą, savo drąsa ir įžūlumu pranokstantį net įvykius Solsberyje. Tikslas – tiesiogiai paveikti valstybės, NATO ir ES narės, rinkimus ir į prezidento kėdę pasodinti Kremliui pavaldžią marionetę.
Ir įsisuka kvapą gniaužianti politinių intrigų, žmogžudysčių, neištikimybės ir purvinos rinkiminės kampanijos karuselė.

Gairės sau: KPS: 280  Kn 2019 05 05

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours