1009(35) Greer Hendricks, Sarah Pekkanen “Kita moteris”

Estimated read time 3 min read

Greer Hendricks, Sarah Pekkanen “Kita moteris”

Mano komentarai: Ši knyga mane visiškai pasigrobė per Velykas. Nemanau, kad aš planavau ją skaityti, bet viena pažįstama sakė, kad panaši į B. A. Paris “Anapus uždarų durų”, tad susigundžiau. Tad ar panaši? Vos vos. Truputuką kažko ten tokio bendro yra :). Mat abiejose knygose kalbama apie gražutes, nuostabių turtingų vyrų suviliotas moteris, kurių gyvenimas tik iš išorės atrodo auksinis. Bet tik tiek.

Įdomioji knygos dalis yra pasakotojo perspektyva ir kaip iš vieno žvilgsnio pereinama į kitą. Jei atvirai, tai aš ramiai sau skaičiau ir tikrai neišrišau viso sumanymo iki kol autorės pačios jo neatskleidė. Na, o istorija pradžioje pasakojama dviejų moterų akimis. Vanesa gyvena su teta. Ji jau nebėra jauniklė ir neseniai išsiskyrė su karštai mylėtu vyru. Jos santuoka atrodė graži, eks sutuoktinis turtingas, globojantis, nieko netrūko. Na tik vaikų. Negalėdama šių susilaukti Vanesa pradeda girtuokliauti ir klimpti į depresiją, prasideda panikos atakos, viskas griūna, galiausiai ji paliekama ir dabar gi merdėja alkoholio liūne, negali susitaikyti, kad vyras susirado jaunesnę konkurentę ir ketina išardyti santuoką.

Kitą istorija pasakoja naivoka Nelė. Ji jauna, graži, truputį baikštoka vaikų darželio auklėtoja, kuri susipažįsta su šauniu turtingu vyresniu vyru. Šis ja apsupa dovanomis, meile, globa ir netrukus pradedamos planuoti vestuvės. Nuotaiką lyg ir temdo nelaiminga buvusioji, bet ne tiek, kad norėtųsi viską atšaukti. Savaime suprantama, kad abi moterys pasakoja apie tą patį vyrą.

Abejose istorijose pilna įtampą keliančių užuominų, kuomet nežinai ar kitame puslapyje rasi moralinio, o gal net fizinio smurto proveržį. O gal bus ištrauktas dar koks skeletukas iš spintos? Skaitydama vis galvojau, kokia pabaiga būtų laiminga ir kas kartą pasikeitus skyriui suvokdavau, kad nežinau. Todėl nepaisant vieno kito neatitikimo, prieštaravimo, logikos klaidų, ta istorija mane įtraukė ir buvo labai įdomu kaip gi viskas baigsis.

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Oficialiai: Skaitydami knygą darysite daug prielaidų.
Manysite, kad skaitote apie pavydžią buvusią žmoną.
Manysite, kad ji apsėsta ir tenori pakenkti savo pakaitalui – gražiai jaunesnei moteriai, ketinančiai tekėti už abiejų mylimo vyro. Manysite, jog jau išsiaiškinote susipynusio meilės trikampio anatomiją. Bet jūs klystate.
Autorės Greer Hendricks ir Sarah Pekkanen sumaniai sukioja įtampos kupiną romano „Kita moteris“ siužetą, atskleisdamos paslėptas pavyzdinės santuokos sroves ir pavojingą tiesą, kurios stengiamės nepastebėti.

Gairės sau: KPS: 384 Ke 2019 04 23

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours