1005(31) Sarah Naughton “Neturėčiau meluoti”

Estimated read time 3 min read

Sarah Naughton “Neturėčiau meluoti”

Mano komentarai: kuomet internete parodžiau, kad ketinu skaityti šią knygą, sulaukiau ne vieno komentaro, jog ji neįdomi ar vidutinė. Ką gi. Sutinku. Žinoma, nėra tokia bloga, kaip ta kurią skaičiau po to, tad žiūrint su kuo lyginsit. Mane suviliojo žodžiai “psichologinis trileris”, et, lengva nupirkti :).

Pirmus dešimt puslapių maniau, kad neskaitysiu. Radau kažkokį chaosą, sunkiai supratau kas yra kas. Davusi antrą šansą vis kasiausi ir galiausiai įsijaučiau, net susidomėjau ir maloniai skaičiau, bet knygos vistiek negalėčiau vadinti nei intriguojančia. Nei įdomia.

Mags brolio nematė nuo pat paauglystės, kuomet pabėgo iš namų neapsikentusi smurto. Dabar ji atvyksta į Londoną suteikti leidimą atjungti brolio Eibo gyvybės palaikymo aparatūrą, ligoninėje jis atsidūrė po nepavykusios savižudybės. Čia ji sutinka Eibo sužadėtinę, kurios elgesys kelia nerimą. Po truputį kyla klausimų ar iš viso brolis turėjo merginą ir kas jam nutiko. Toks siužetas skamba gal ir įdomiai, bet autorė viską išbarstė. Bandydama mėgdžioti populiarius trilerius, įterpė vaikystės atsiminimus ir painiojo skaitytojus nežinomybe, kuriai iš veikėjų jie priklauso. Charakteriai neįtikinami ir visiškai paviršutiniški, istorija gavosi skystoka. Kas man patiko, tai socialinio būsto aprašymas. Pagalvojau, kad būtų įdomu gyventi bažnyčioje, kuri perdaryta į 5 aukštų namą. Įdomios galėjo būti ir temos apie socialinius ryšius, aukų pasirinkimą ir būdus išgyventi. Bet, kaip sakiau, kažkaip nelabai gavosi.

Mano įvertinimas: 1/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

OficialiaiViena diena visiems laikams pakeitė Džodės gyvenimą. Ji gyveno užsidariusi savyje, persekiojama skaudžių prisiminimų ir niekuo nepasitikėdama. Kol sutiko Eibą – kaimynystėje gyvenantį svajonių vyrą – ir vėl atrado gyvenimo džiaugsmą. Viena diena visiems laikams pakeitė Mags gyvenimą. Daugelį metų Mags buvo nutolusi nuo šeimos, tačiau vieną dieną ji sulaukia šokiruojančio telefono skambučio. Jos maištingos sielos brolis Eibas ištiktas komos, o policija įtaria, kad tai buvo bandymas nusižudyti. Tačiau Mags atsisako tuo patikėti ir imasi iš šukių dėlioti brolio, apie kurį taip seniai nieko negirdėjo, gyvenimo paveikslą. Mergina atranda nejaukų daugiabutį, keistus kaimynus ir paslaptingą sužadėtinę Džodę – vienintelę nelaimės liudininkę, kuri kelia daugiau klausimų, nei pateikia atsakymų. Nusivylusi policija, Mags pati pamažu atskleidžia brolio paslaptis, pažadinančias negailestingą keršto troškimą.

Gairės sau: KPS: 384 Kb 2019 04 12

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook arba Instagram.

Dar viena vieta, kur rašau apie knygas: www.venividi.lt/straipsniai/category/knygos/

+ There are no comments

Add yours